Afgelopen woensdagavond had ik een terugkomavond met een groep ouders die eerder dit jaar de oudercursus van Positive Discipline hadden gevolgd. Een van de vragen die ik hen stelde was ‘Wat heb je aan de cursus gehad?’ Ik kreeg zulke leuke antwoorden dat ik ze graag met je deel.
“Als mijn kind nu huilt, dreint of vervelend doet dan zeg ik niet meer dat ze moet ophouden met huilen maar dan weet ik dat ze een knuffel nodig heeft om de verbinding met mij weer te voelen, om te kunnen kalmeren.”
Een ander vult aan: “Ja, dat ervaar ik ook, hij smelt direct als je met een knuffel komt.”
“Het is eigenlijk een heropvoeding van jezelf.”
“De verkeerde doelen en hoe die te gebruiken heeft mij veel inzicht gegeven.”
“Ik heb er veel aan gehad dat ik nu preventief dingen herken aan mijn kind z’n gedrag, dat kan ik nu plaatsen en ik weet waarom hij het doet.”
“We zijn meer een gezin geworden, geven elkaar een high five en vieren fijne dingen die samen lukken.”

Enkele van de favoriete tools, uit de 52 tools die we besproken hadden tijdens de cursus zijn voor hen: afleiden, humor, benoemen wat wél mag in plaats van wat niet mag en het bevestigen van gevoelens.

Ben je benieuwd hoe een cursus Positive Discipline voor ouders/opvoeders gaat, overweeg dan eens mee te doen aan een gratis online introductieworkshop die ik regelmatig geef. Ze staan in dan in de nieuwsbrief, zorg ervoor dat je die ontvangt.

Vandaag waren Valerie en ik bezig met het maken van het programma van de komende opleiding tot Positive Discipline Parent Educator. Mensen die deze opleiding volgen kunnen zelf cursussen Positive Discipline geven aan ouders, of zij kunnen Positive Discipline gebruiken in hun werk met ouders. Het is een heel fijne en waardevolle tweedaagse opleiding die we geven in een heerlijk conferentieoord in de bossen van Groesbeek.

Ervaringen van ouders na een cursus
FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail