Hoe hou jij je kinderen bezig?

Hoe is het bij jou thuis? Blij dat je richting de zomervakantie gaat? Heb je ook echt vakantie gepland of blijf je dit jaar thuis? En wat doen de kinderen? 

De meeste mensen vinden zomervakantie heerlijk; lekker uitslapen, niet moeten jagen ‘s ochtends, thuis een beetje hangen, pyjama-dagen, veel buiten zijn…

Toch is het niet altijd zo rooskleurig in de praktijk. In veel gezinnen werken ouders en is het een hele logistieke klus om invulling te vinden voor de kinderen tijdens deze weken vrij. Ook als je niet werkt en thuis bent, dan is de zomervakantie echt niet altijd even makkelijk. Je hebt misschien het gevoel dat je je kinderen moet vermaken…
Je vindt het vervelend als zij zich vervelen en je wilt niet dat ze de hele dag achter een scherm zitten… Zo komt er veel druk op jouw schouders terecht.

.

Hoe maak je de zomervakantie succesvol?

Je hebt vast wat aan deze 6 tips.

  1. Creëer een nieuwe routine waarin je zaken opneemt die nu van belang zijn; zorg dat de kinderen hierbij betrokken worden zodat ze ook echt meewerken en het makkelijker is voor hen om zich eraan te houden. 
  2. Probeer iedere dag iets samen met ieder kind te doen dat jullie leuk vinden, voorbeelden zijn samen lunchen, koken, taart bakken, boekje lezen, erop uit trekken…
  3. Kies een specifiek opruimmoment van de dag samen met de kinderen, waarop iedereen iets van een opruimklusje doet. De rest van de dag kun je dan voor andere dingen gebruiken en je weet dat er morgen weer een opruimmoment is, dus rommel kun je dan makkelijker even aankijken 😉
  4. Zoek in je lokale krantje of er bepaalde activiteiten worden georganiseerd die de kinderen leuk vinden om te doen (bv een voetbalkamp, spelletjesdag, etc). Maak samen met de kinderen de keuze of ze met iets mee willen doen.
  5. Onthoud het belang van ‘down time’; kinderen hebben vaak al zo’n druk programma tijdens het schooljaar dat zij er ook echt van genieten om even niets te doen. Maak je dus niet druk als je kind een hangdag heeft.
  6. Betrek de kinderen bij het maken van nieuwe afspraken voor de vakantie over scherm en tv tijd.

.

AANBOD Zomerspecial ‘Fijne vakantie!’

Ik heb een heel leuk aanbod voor je: we geven binnenkort 3x een korte workshop Positive Discipline speciaal voor de zomervakantie. Ook als je al eens een cursus hebt gedaan of het boek al hebt gelezen is dit een fijne aanvulling op je vaardigheden.

DOE MEE en leer 10 praktische Positive Discipline opvoedtools voor een ontspannen vakantie met je kinderen.

LEES HIER OVER ONZE ZOMERSPECIAL!

Zomervakantie – GEWELDIG! (toch?)
FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *