Positive Discipline voor ouders/opvoeders

Een praktische en interactieve training voor ouders/opvoeders van 6 x 2 uur.
Kijk hier voor meer informatie.

Positive Discipline in de Klas

Neem contact met mij op voor informatie op maat.

Workshops

Korte workshops van ca. 2 uur. Ook geschikt voor ouderavonden.family_meeting

Mogelijke onderwerpen:

 • Introductie in Positive Discipline.
 • Children do better, when they feel better en de rol van bemoediging.
 • Minder machtsstrijd en meer harmonie in huis.
 • Hoe krijgt je kind meer zelfvertrouwen.
 • Samenwerken als gezin.

Neem contact op.

 

Informatiebijeenkomsten

Op regelmatige basis verzorg ik informatiebijeenkomsten. Neem contact op voor meer informatie en data.

 

Trainingen op maat

Neem contact met mij op als u een training op maat op locatie verzorgd wilt hebben voor uw bedrijf of organisatie. Er zijn verschillende mogelijkheden die ik graag met u doorspreek.

 

2 gedachten over “Cursussen en trainingen

 • Pingback:Is opvoeden zonder straffen en belonen een utopie? - Kreanimo

  • 20 maart 2019 om 10:26
   Permalink

   Hoi Ilse, wat enorm leuk dat je Positive Discipline hebt leren kennen en het boek hebt aangeschaft, ik weet zeker dat je er veel aan zult hebben. Dat weet ik omdat dat bij mij ook is gebeurd 😉
   Vaak weten ouders wel dat straffen niet een lange-termijn oplossing is en dat het niet respectvol is tegenover hun kind en ze hun kind geen pijn willen doen, en er vaak spijt van hebben – achteraf. Maar ze kunnen niet anders op dat moment denken ze, of vaker denken we dat niet eens, we doen gewoon… En dat belonen niet werkt omdat je zo in de hand werkt dat je kind alleen nog maar gaat werken voor een beloning, en erger nog een bepaalde houding gaat hebben naar de wereld (zo van, ik heb recht op dat de ander mij beloont voor alles dat ik doe). Hiermee hangt ook nog het probleem samen dat we consequent willen zijn, dus we roepen van alles, dreigen of proberen door slimme strategieën ons kind zover te krijgen dat hij of zij doet wat wij willen… maar dan moeten we het ook in actie omzetten en dat is dan ook weer heel lastig… Kortom, niet handig, niet effectief en niet respectvol, naar je kind niet, naar jezelf niet en ook niet naar de situatie.

   Met Posititve Discipline krijgen ouders en leerkrachten achtergronden aangeboden waardoor ze anders naar opvoedsituaties gaan kijken, en leren we heel veel tools die je kunt gebruiken, die echt werken. Heel veel, omdat geen enkel kind hetzelfde is en geen situatie ook niet. Het gaat echt om een verschuiving van perspectief, dat zich zal inzetten bij het lezen van het boek, maar zeer zeker heel erg versterkt wordt door een cursus Positive Discipline.
   Dus daar heb je heel erg gelijk in, een van mijn cursisten schreef in een bedankje: “Als je het boek leest dan denk je dat moet ik doen, als je elke week in gesprek zit dan wordt het makkelijker.”

   groetjes Neda – Positive Discipline Nederland

Reacties zijn gesloten.