Hallo allemaal!

Mijn naam is Chantal Poels en ik ben behalve kinder-, gezinscoach en pedagoog ook docent in het middelbaar beroeps onderwijs. Ik woon samen met mijn vriend Marco, zijn twee zonen en dochter en mijn twee zonen in een gedeeltelijk samengesteld gezin. Klinkt heel ingewikkeld en gaat bijzonder goed! Zolang binnen het gezin maar iedereen zijn plek heeft. Dat brengt me ook bij positive discipline. Ieder kind waarderen om zijn persoonlijkheid en dit serieus nemen is zo belangrijk om dit soort acties goed te laten verlopen! 

Ik leerde via Marco Neda kennen omdat ik met wat vragen zat over mijn jongste zoon. Samen met zijn vader volgde ik een paar coaching-sessies Positive Discipline. Ik vond dit erg interessant en leerde er veel van. Soms kun je je zo in een patroon bevinden dat je niet meer ziet dat een respectvolle omgang het langste duurt. (Niet dat wij niet respectvol waren, maar we zaten niet op één lijn en waren niet consequent genoeg).
Nadat we die coaching gevolgd hadden wilde ik graag méér met deze respectvolle manier van opvoeden. Voor een groot deel paste het gedachtengoed al bij mij. Waar ik nog meer van kon leren is dat ik consequenter bleef, vriendelijk blijven bij de afspraken die we gemaakt hadden en me vooral niet laten verleiden tot eindeloze discussies.

Ik heb me opgegeven voor de opleiding Positive Discipline Parent Educator. Het werd een heerlijk weekend, met leuke mensen die allemaal hetzelfde nastreven; respectvolle opvoeding, en we hebben vooral veel geleerd.
Nu wil ik het liefst zo snel mogelijk beginnen met cursussen geven dus ben ik op zoek naar een geschikte ruimte. Ik wil zó graag dat we zoveel mogelijk mensen bereiken met deze mooie manier van opvoeden die erg goed werkt. Mijns inziens is Positive Discipline dé weg naar meer respect en een betere wereld!

Chantal.

In de Spotlights: Chantal
FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail
Getagd op: