[Wat hieraan vooraf ging: Ik had al weken geen nieuwsbrief verstuurd.]

Al weken spookt het door mijn hoofd dat ik nu echt verschrikkelijk achterloop en al sinds weet ik hoe lang niets van me heb laten horen, ik had in die tijd al minimaal 6 nieuwsbrieven moeten sturen… ik kom er maar steeds niet aan toe en voel me er daar heel slecht over. Gisterenavond gaf ik de laatste cursusavond aan een groep ouders en één van de deelnemers verzucht dat ze zoveel bruikbare tips heeft gekregen maar dat ze er maar steeds niet aan toekomt om alles in de praktijk te brengen omdat het zo hectisch is thuis. En ik hoor mezelf tegen haar zeggen dat ze kleine haalbare doelen voor zichzelf moet stellen en bijvoorbeeld elke maand 1 nieuw iets kan oppakken. Als je namelijk kleine stappen neemt en kleine doelen stelt en die haalt dan bouw je op je successen…. Best goed advies eigenlijk, en zeker ook voor mezelf, dus bij deze, ein-de-lijk actie van mijn kant.

Kleine stappen nemen en bouwen op succes! Dat is eigenlijk een van de beste tips die ik je kan geven.
Loopt het allemaal niet zo lekker met de kids, zijn ze moe, hangerig, zeurderig, maken ze veel ruzie, willen ze niets en weet je niet meer wat je moet doen? Begin dan met alleen maar 1 klein ding. Plan bijvoorbeeld met elk kind elke dag 10 minuten speciale tijd. Iets leuks waar je samen van geniet (zonder mobieltje en anderen in de buurt). 
Of probeer nog meer connectie te maken door diep adem te halen en ervoor te zorgen dat de boodschap van liefde overkomt.
Verontschuldig je voor jouw aandeel in conflicten.
Erken en bevestig gevoelens.
Geef knuffels.
Neem een time-out voor jezelf als je merkt dat het je wat teveel wordt (en liefst voordat je ontploft).
Luister naar je kind zonder te verdedigen of uit te willen leggen.
Richt je op oplossingen.
Realiseer je dat je kind meer leert van hoe je doet en hoe je bent dan van wat je zegt.
Luister om te begrijpen (en niet om te antwoorden).
Gebruik humor.
Laat de boel eens de boel en speel een spelletje met je kind.

Kies een van bovenstaande dingen en probeer daar eens wat mee te doen in de komende tijd. Kijk wat je dat oplevert.
Ik hoor het graag!

En mocht je eens mee willen doen aan een introductie over Positive Discipline, neem dan contact op!

Kleine stappen nemen en bouwen op succes
FacebookpinterestlinkedinmailFacebookpinterestlinkedinmail